Grafika na stěně, kterou končí levý podchod k nástupištím hlavního nádraží, slibuje lidem cestu na Žižkov. Dočkat by se jí měli v létě 2021. | foto: Michal Šula, MAFRA

Přímá cesta z hlavního nádraží na Žižkov se otevřela už nyní, díky výtahu

  • 32
Z pražského hlavního nádraží už se dá dostat přímo a bezpečně na Žižkov, i když podchod k tomu určený se začne stavět až na jaře. Na sedmém nástupišti totiž přibyl výtah pro cestující, ze kterého vede cesta právě do třetí pražské městské části. Vyplývá to z informace zveřejněné na facebookovém profilu pražské integrované dopravy (PID).

„Jedná se o provizorní řešení do doby, než bude vybudován podchod a výtah na Žižkov. Ten se stále ještě staví,“ potvrdila mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

K novému výtahu na sedmém nástupišti se lidé dostanou severním podchodem z nádražní haly. 

„Výtah vás odveze do podzemní chodby, kterou se dostanete pod kolejemi hlavního nádraží k dalšímu výtahu, a ten vás vyveze na povrch. Dál už je to po provizorním pěším koridoru jen kousek směrem k náměstí Winstona Churchilla,“ píše se na facebookovém profilu PID.

Kudy povede podchod pod hlavním nádražím.

V současné době pokračuje rovněž výstavba podchodu a výtahu, který bude ústit v žižkovské Seifertově ulici.

Dokončeny mají být letos v  srpnu. Stavba vyjde na 219,55 milionu korun. Práce zahrnují také přeložky kolejí, kabelového kolektoru, vodovodu a kanalizace a úpravy trakčního vedení

,