Diskuze

V Praze zavřeli mateřskou školku, jedno z dětí je nakažené koronavirem

Nákaza koronavirem se potvrdila u dítěte navštěvujícího mateřskou školu Hasova v pražských Modřanech. Rada městské části již školku uzavřela. Pracovníci a děti, co s nakaženým přišli do kontaktu, mají nastoupit do karantény. Pedagogická komora na základě tohoto případu znovu vyzvala k uzavření všech mateřských škol.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Doufám, že jsou sobečtí a nezodpovědní rodiče spokojeni, že si dobře zalyžovali.

0 0
možnosti
HP

Tak já vám k tomu něco povím :) Tahle školka, kde bylo umístěno dítě s Koronou, je ve vnitrobloku školy ZŠ Angel, která v karanténě není. Děcka z MŠ Hasova ovšem chodí na obědy do školní jídelny. Moje dcera tam byla po týdnu absence v pondělí / úterý a od pátku má horečky. Volal jsem ředitelce, na infolinku hygieny, pediatričku, řešil jsem se starostou Adamcem z Prahy 12. Ředitelka je z toho totál na mrtvici, snaží se pomoct, ale nemůže. Hygiena jí nejde naproti, aby nějaká karanténa proběhla i na děcka ze ZŠ.

Starosta Prahy 12 Adamec kvůli udržení nezbytné infrastruktury nehodlá zavírat školky. Přitom je spousta rodin, které mají děti v MŠ Srdíčko a ZŠ Angel. Já jsem jedním z takových. Druhá paní, která je na tom stejně, má též od pátku nemocné děti doma.

A prostě školky nezavřou a nezavřou. V karanténě jsou lidi jen z MŠ, i když se pohybovali po budově ZŠ.

Hygiena vám na to konto řekne, že jste nepřišli do bezprostředního styku s nakaženým (několik minut vedle sebe v jedné místnosti), tudíž na karanténu ani stěry nemáte nárok.

Jediný, kdo se snaží pomoci, je dětský lékař.

My jsme jedni z těch panikářů, kteří byli předem připraveni a od středy hodlají zůstat doma v karanténě na nezbytně nutnou dobu, klidně zvládneme i měsíc. Ale ta laxnost úřadů, lidí, kteří mohou eventuální šíření zmapovat a nedělají to, ta je zarážející. Ani stát, ani jeho zástupci vám nepomohou. Ani když je vedete za ruku. Prostě hanba jim. Chápu, že je tu výjimečný stav, ale bohužel zdravý rozum dostává těžce na frak.

0 0
možnosti
HP

Tak už vím o čtyřech lidech, jejichž děti vykazují symptomy nějaké nemoci :)

0 0
možnosti
JS

J26a89n 58S65k80á70l79a

15. 3. 2020 14:30

Školky se měly uzavřít už když se uzavíraly školy.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
MK

Hřibe, ty gumo, plná pusa keců proti vládě, a přitom neumíš ani zrušit zóny! Naopak Eltodo na příkaz magistrátu posiluje hlídky na vymáhání pokut! Hyeno!!

0 0
možnosti
MK

Jé, do týhle školky jsem kdysi chodil :-)

1 0
možnosti
PV

Tohle všichni s mozkem jsme rikali před týdnem, že když zavřít školy tak všechny ... Tady je názorný příklad nekoncepčnosti a neschopnosti vlády cokoliv řešit logicky

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JK

Škôlky sú tradične najväčším prenášačom všetkých chorôb. Deti sa tam hrajú, bijú, držia za ruky. Majú mnoho dotykov. Je jasné, že to nezavrel kvoli ekonomike. Každé takéto zaváhanie sa neskôr hrubo vypomstí.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JS

Vždyť Babiš tvrdí, že do školky to nemůže, tak je plošně neuzavřeli jako ostatní pedagogická zařízení 

5 6
možnosti
PP

P17e39t69r 85P78ř43i95b10y59l

15. 3. 2020 12:49

Chybí mi informace, zda rodiče s dítětem byli v Itálii. Případně v jiné rizikové zemi.

6 2
možnosti
SP

budete podle toho přijímat opatření?

2 0
možnosti