ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Agresorky okradly školačku v Řepích o drahý telefon, policie hledá svědkyně z videa

  • 62
Policisté hledají čtyři možné svědkyně loupežného napadení školačky, které se odehrálo na konci minulého roku poblíž provozovny rychlého občerstvení v Řepích. Dívka při útoku přišla o drahý telefon. Pachatelkám při vypátrání a odsouzení hrozí až desetiletý trest.

Žákyni základní školy přepadly agresorky 12. prosince odpoledne poblíž pobočky McDonald´s v Makovského ulici v pražských Řepích.

„Dosud neznámé pachatelky přistoupily zezadu k poškozené, kterou uchopily za vlasy a zvrátily jí hlavu dozadu a tím ji omezily na jakékoliv dalším pohybu. Pod pohrůžkou násilí jí odcizily mobilní telefon v hodnotě přibližně třiceti tisíc korun,“ popsala případ tisková mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Z místa činu poté pachatelky odešly.

Maskovaný muž vyloupil obchod, nožem bodal do pultu a vyhrožoval prodavači

Kriminalisté, kteří případ vyšetřují, vyslechli svědky a také se několikrát snažili lokalizovat ukradený telefon, ale neúspěšně. Proto policie hledá další svědky události.

„Jejich výpovědi mohou být pro kriminalisty zásadní při objasnění tohoto závažného násilného trestného činu. Z tohoto důvodu prosíme veřejnost o pomoc. V případě, že poznáváte osoby zachycené na kamerovém záznamu, ozvěte se na linku 158,“ uvedla mluvčí.

Čtyři mladé svědkyně, jejichž obličeje nejsou kvůli předpokládanému mladistvému věku na záznamu vidět, by někdo mohl poznat například podle oblečení, jejich rodina nebo by se mohly poznat ony samy, vysvětlila mluvčí.

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu loupež, za což pachatelům v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až deseti let,“ dodala Kropáčová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz