Řidič na útěku před policií projel i na červenou, zastavil ho až obrubník

  • 7
Řidič, který v sobotu večer ujížděl pražským policistům poblíž stanice metra Palmovka, způsobil během honičky několik střetů. Málem také najel na kolemjdoucí na chodníku a projel křižovatku na červenou. Ujíždějící vůz se zastavil až nárazem o jiné auto. Řidiče i jeho dva spolujezdce policie zadržela. Posádka vozu byla pod vlivem drog.

„V sobotu kolem desáté večer začalo policistům z pohotovostní motorizované jednotky ulicemi Prahy 8 ujíždět osobní vozidlo. Jeho řidič způsobil několik dopravních nehod, jezdil přes křižovatky na červený světelný signál a najížděl na chodníky, až si poškodil vozidlo tak, že nemohl pokračovat dál v jízdě,“ popsal případ policejní mluvčí Jan Daněk.

Policisté následně za použití donucovacích prostředků a namířenou zbraní posádku vozidla zadržela. Posléze policisté zjistili, že zadržení mají v autě mají 4 gramy krystalické látky.

Zadržený řidič má platný zákaz řízení do roku 2024. Na rozdíl od jeho spolujezdců se odmítl podrobit testu na drogy. U obou spolujezdců byl test pozitivní na opiáty, amfetamin a metamfetamin.

„Na případu pracují jak kriminalisté, tak policisté z dopravních nehod. Právní kvalifikace zatím stanovena nebyla, jelikož je věc stále v prověřování,“ doplnil Daněk.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz