V Řepích hořel byt, hasiči evakuovali čtrnáct lidí a jednoho psa

  • 1
V sobotu večer vyjíždělo pět jednotek hasičů k požáru bytu v Řepích. Z domu se evakuovalo 14 lidí a jeden pes. Záchranáři na místě vyšetřili pět lidí, nikoho nemuseli převážet do nemocnice. Škoda je milion korun a příčinu bude zjišťovat vyšetřovatel.

Operační středisko hasičů se o požáru v Laudově ulici v Řepích dozvědělo ve čtvrt na šest večer. Na místo vyrazily čtyři profesionální a jedna dobrovolná jednotka.

„Byt byl plameny zasažen v plném rozsahu a zásah probíhal vnitřní i vnější částí budovy pomocí výškové techniky. Hasiči na lokalizaci použili 2 vodní proudy v dýchací technice a zároveň probíhala záchrana a evakuace osob,“ uvedla zastupující mluvčí hasičů Kateřina Suchánská.

Po 18. hodině mohl velitel oznámit lokalizaci požáru. Z domu se evakuovalo 8 lidí, dalších 6 lidí a jeden pes byli zachráněni.

V péči záchranářů skončilo celkem pět lidí, nikdo nebyl ve vážném stavu. „U čtyř z nich zajišťujeme tepelný komfort, jeden z nich, trpící astmatem, je preventivně vyšetřován. Lékař, který byl na místo také vyslán, nakonec nebyl potřeba a vrací se na základnu,“ uvedla ještě večer mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Na místo vyslali i speciál Fénix určený k zásahům s větším počtem pacientů nebo jako dočasné zázemí pro lidi, kteří musí bezodkladně opustit domov.

Na místě hasiči odhadli škodu na milion korun. Příčinu budou vyšetřovat. Pro poškozené městská část nalezla náhradní ubytování.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

K dalšímu požáru vyjížděli pražští hasiči do ulice Jana Želivského na Praze 3. Hořelo v kuchyni bytu obytného domu. Požár rychle uhasili pomocí jednoho proudu. Před příjezdem hasičů se lidé evakuovali a jeden člověk skončil v péči záchranářů, protože se nadýchal zplodin z hoření.