Opilý muž se nechal odvézt svým autem, cestou střílel na Pražském okruhu

  • 7
Pražská policie trestně stíhá třiašedesátiletého muže, který v noci na pondělí střílel na Pražském okruhu. Zbraň vytáhl na taxikáře, jenž jej odvážel domů z restaurace. Policistům střelec po zadržení nadýchal dvě promile alkoholu.

„Půl hodiny před půlnocí nám volal pracovník taxislužby, že ho zákazník ohrožuje střelnou zbraní,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová. 

Taxikář policistům vylíčil, že si jej zavolal zákazník, aby ho převezl i s jeho vozem domů. Během jízdy mu však muž sdělil, že má u sebe zbraň.

„Tohoto se zaměstnanec taxi zalekl a zastavil u krajnice, kde spolu s ním vystoupil i zákazník. Vytáhnul zbraň a vystřelil do vzduchu. Následně nastoupil do svého auta a odjel pryč,“ přiblížila mluvčí.

Policisté auto vypátrali na benzince v Karlovarské ulici v Praze 6. Muže zadrželi a našli u něj dvě střelné zbraně a dva zavírací nože.

„Muž byl převezen na policejní služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Siřišťová. 

Muži nyní hrozí až dva roky ve vězení.