Způsobil nehodu aut a pak se se cvičným granátem vydal na čerpací stanici

  • 8
Osmačtyřicetiletý řidič v sobotu na dálnici D10 způsobil nehodu a následně s cvičným granátem v ruce utíkal k nedaleké benzínce. Z obavy, že je granát pravý, ho policie zpacifikovala.

Řidič osobního auta A6, kterého kvůli nerespektování výzvy k zastavení pronásledovala policie, ujížděl v sobotu po 13. hodině po dálnici D10 na Mladou Boleslav. Následně po několika kilometrech způsobil nehodu.

„Muž z havarovaného vozidla vystoupil a dal se na útěk, aniž by na místě nehody počkal do příjezdu policistů,“ přiblížila situaci policejní mluvčí  Barbora Schneeweissová. 

Svědci z havarovaného vozidla uvedli, že muž se rozeběhl s granátem v ruce k nejbližší čerpací stanici. 

Po muži pátralo několik policejních hlídek, než ho zachytily kamery na čerpací stanici. Tam ho hlídka z obavy, že pachatel vlastní pravý granát vyzvala, aby si lehl na zem. A během toho, co na něj mířili, muže zpacifikovali.

„Naše výzvy totiž zpočátku muž nerespektoval, proto ho policisté za pomocí hmatů a chvatů svedli na zem sami. Muž ležel na své pravé ruce, ve které držel granát a odmítal jí dát za záda. Policisté mu jí proto museli vytáhnout, protože zde byla důvodná obava, že se snaží granát odjistit nebo s ním jinak manipulovat,“ popsala zákrok Schneeweissová.

Při prohlídce vozu našli strážníci granát, který byl však cvičný. V autě nalezli i airsoftovou zbraň. Muži hrozí pokuta až 50 tisíc korun a zákaz řízení na dva roky.

„Osmačtyřicetiletý muž se svým jednáním dopustil hned několika přestupků, protože způsobil dopravní nehodu, odmítl se podrobit testu na návykové látky a nedovoleným způsobem manipuloval se zbraní kategorie D na veřejnosti,“ uvedla policie.