Při střetu aut v Jesenici se vážně zranila řidička, letěl pro ni vrtulník

  • 17
Dopravní nehoda ráno uzavřela Budějovickou ulici v Jesenici na Praze-západ. Při čelním střetu dvou vozidel se vážně zranila řidička, pro kterou přiletěl vrtulník. Druhého šoféra odvezla do nemocnice sanitka. Komunikace byla do půl deváté dopoledne neprůjezdná.

Nehoda se stala okolo 6. hodiny. „Jednotky ze stanic Říčany a Jílové vyjížděly k čelnímu střetu dvou osobních automobilů. Hasiči poskytli předlékařskou pomoc a spolupracovali při transportu pacienta do vrtulníku,“ uvedli středočeští hasiči na Twitteru.

Podle mluvčí krajských záchranářů Petry Homolové utrpěla šestatřicetiletá řidička vážná zranění dolních končetin a hrudníku. Po ošetření byla letecky dopravena do nemocnice ve Střešovicích.

„Druhý řidič byl odvezen do nemocnice na Vinohradech s podezřením na zlomeninu horní a dolní končetiny,“ dodala Homolová.

Zatím není jasné, co bylo příčinou nehody. „Příčiny a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ řekl mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa.

Silnice byla kvůli střetu vozidel uzavřena až do půl deváté dopoledne. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz