(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: AP

Mladík v Kladně ohrožoval řidiče kuličkovkou, poté z místa ujel

  • 2
Řidič Škody Superb nahlásil v pondělí kladenským policistům, že jej ohrožoval řidič jiného vozidla střelnou zbraní. Policisté se jali zmiňované auto pronásledovat a po chvíli zadrželi osmnáctiletého mladíka. Poté se zjistilo, že je zbraň pouze kuličková.

Řidič Superbu po události v pondělí v podvečer volal ihned na tísňovou linku a poté uviděl na ulici policisty, kterým situaci taktéž popsal.

„Oslovení policisté se vydali pronásledovat automobil Citroën, který právě projížděl kolem. Hlídka následně nalezla vozidlo i řidiče v místě jeho přechodného bydliště v Kladně na náměstí J. Opletala,“ informovala kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková.

Zadržený osmnáctiletý mladík policistům řekl, že ho řidič Superbu ohrožoval riskantní jízdou a proto mu pohrozil plastovou atrapou zbraně.

„Tu pak odhodil, když ho policisté pronásledovali. Kuličková pistole byla posléze nalezena v Mládežnické ulici na místě, které mladík označil,“ řekl Nováková.

Dalším výslechem však policisté zjistili, že celá situace se zřejmě odehrála jinak. Oba muži totiž mají mezi sebou problém v osobní rovině, který se týká bývalé přítelkyně.

„Skutek je prošetřován jako podezření z přečinu výtržnictví a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodala Michaela Nováková.