Diskuze

Soud potvrdil pokutu pro dopravní podnik kvůli dostavbě metra A

Krajský soud v Brně potvrdil pokutu 8,5 milionu korun od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže pro Dopravní podnik hlavního města Prahy. Pokuta byla udělena za netransparentnost při dostavbě metra A.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

" Na problémy s dostavbou metra -A- poukázal i Nejvyšší kontrolní úřad[>-]

Kritizoval to, že na základě platné legislativy nemohl plně prověřit účelnost a hospodárnost využití finančních prostředků!!"

To je panečku překvápko, pro koho je asi tak legislativa šikovně nastavena ? Kdepak, stále stejné praktiky a je úplně jedno jaký letopočet se právě píše :-(

0 0
možnosti
P"E

Jsem toho názoru, že metro linky A mělo vést také ze stanice Nemocnice Motol přes další nové stanice Bílá Hora - Dědina - Dlouhá Míle - Staré Letiště - Letiště Ruzyně přičemž úsek Nádraží Veleslavín - Nádraží Ruzyně - Letiště Ruzyně měl být rychlodráha po povrchu.

Ani mobilní řešení TT po Evropské třídě na letiště není možné?

0 2
možnosti
HF

H92o94n28z87a 92F35á73t36o45r

14. 5. 2018 15:28

Na jednu stranu je to směšná pokuta, protože to je asi tak třetina promile z objemu celé zakázky a to jistě zúčastněné firmy, které vyhrály, za DP zamáznou.

Na druhou stranu by měl za takové rozhodnutí někdo nést osobní zodpovědnost a pro jednotlivce je 8,5 mega docela dost, aby si to příště rozmyslel.

3 2
možnosti

Reálně to bude formální chyba nějakého úředníka co to připravoval a ten je v podstatě nepostižitelný - jako zaměstnanec max 3 platy a to by se mu ještě musela ta vina prokázat...

2 0
možnosti

P17e53t10r 59Ž66á91k

14. 5. 2018 14:59

tendry DP pořádané spřátelenými advokátními kancelářemi smrdí všechny....

Naše firma se zúčastnila jednoho takového povedeného tendru, nabídli jsme nejnižší cenu, ale zakázku po roce zrušili. Ted ji vypsali znovu, ale zpřísnili zadávací podmínky, aby už se naše firma zúčastnit nemohla...Takže asi tak...

1 1
možnosti