Dva lidé se zranili při převrácení traktoru u Těškova na Rokycansku | foto: HZSPK

Pod převráceným traktorem na Rokycansku zůstala uvězněná žena

  • 2
Bezmocná a přimáčknutá k zemi zůstala pod převráceným traktorem padesátiletá žena u Těškova na Rokycansku v pondělí pozdě odpoledne. S vážnými zraněními ji záchranáři převezli do nemocnice.

Traktor se převrátil na lesní cestě u Těškova. Kromě ženy jel v traktoru ještě muž. Zatím není jasné, kdo z nich stroj řídil.

Záchranáři se o nehodě dozvěděli minutu po tři čtvrtě na sedm. Na místo vyrazily tři jednotky hasičů, záchranná služba a policisté.

„Hasiči zdvihli traktor a těžce zraněnou ženu vyprostili. Pak asistovali Zdravotnické záchranné službě při ošetření obou zraněných a jejich transportu do sanitky,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková.

Martin Brejcha ze záchranné služby upřesnil, že padesátiletá žena byla při vědomí. „S vážnými zraněními jsme ji převáželi do nemocnice na urgentní příjem. Muže narozeného v roce 1973 jsme předávali na ambulanci oční kliniky,“ uvedl Brejcha.

Zda se traktor převrátil kvůli technické závadě nebo chybě řidiče při jízdě po strmé lesní cestě nyní zjišťují policisté. Kriminalisté zatím nemají stoprocentní jistotu, kdo stroj v době nehody řídil.

Hasiči převrácený traktor postavili na kola a asistovali jednomu z místních lidí, který havarovaný stroj vytáhl na komunikaci svým lesním speciálem. Zároveň zlikvidovali olej, který po nehodě unikl.