Zloděj uvázl v bahně vyloveného rybníka, hasiči ho vytáhli na paddleboardu

  • 5
Nezvyklý zásah mají za sebou hasiči na Plzeňsku. Zachraňovali muže, který uvázl v bahně čerstvě vyloveného rybníka u Nalžovských Hor na Klatovsku. I když dispečink na místo vyslal vrtulník s leteckým záchranářem, místní hasiči si poradili po svém a muže v nesnázích vytáhli na paddleboardu. Jak se ukázalo, kradl ryby.

Siréna se hasičům rozezvučela ve čtvrtek krátce po půl šesté večer. V čerstvě vyloveném rybníku Novec u Nalžovských Hor uvázl asi 150 metrů od břehu v bahně muž.

„Protože jsme si nebyli jisti, zda se k němu dostaneme dostatečně rychle, letěl na místo i vrtulník s leteckým záchranářem,“ popsal mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Jak ale záhy doplnil, potřeba jej nakonec nebylo. „Protože kolegové z horažďovické stanice jsou muži činu, vyrazili na neexistující vodní hladinu s paddleboardem, díky němuž se jim podařilo k muži dostat ještě dříve, než přiletěl vrtulník,“ chválil povedenou akci mluvčí.

Pilot vrtulníku alespoň pomohl hasičům s nasvícením místa. Zbytek hasičů se postaral o rychlé vytažení paddleboardu i se dvěma hasiči a zachráněným mužem.

Následovalo odbahnění muže, hasičů i jejich vybavení a vysušení. „Vzhledem k tomu, že měl u sebe několik ryb, odhadujeme, že asi sbíral houby, ale můžeme se plést,“ uzavřeli hasiči s humorem.

Jak se potvrdilo, sedmatřicetiletý muž přišel za tmy krást ryby. „Zjistili jsme, že odcizil ryby v hodnotě tři sta korun,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Šmaterová s tím, že věc evidují jako přestupek proti majetku a zabývají se jím policisté z obvodního oddělení v Horažďovicích.

Navíc měl samozvaný rybář dechovou zkoušku pozitivní, přístroj ukázal 0,7 promile alkoholu.