Vtipálek lezl po zdi plzeňské radnice pro vlajku, dopadl tvrdě na zem

  • 8
Jistou míru kuráže a zároveň drzosti předvedl o víkendu šestatřicetiletý muž, který se rozhodl vylézt na zeď plzeňské radnice a ukrást z ní vlajku. Zavěsil se ale na konstrukci zvonu, ta se s ním utrhla a výtržník tvrdě dopadl z několika metrů na zem.

Vše se odehrálo v noci na neděli kolem jedné hodiny ráno. Strážník, který měl noční službu na operačním oddělení, vše sledoval přímo na obrazovkách městského kamerového systému. Nejprve spatřil před radnicí na náměstí Republiky skupinku tří lidí.

Dva muži a jedna žena zpočátku působili nevinně. Ale jen do doby, než jeden z mužů začal šplhat po zdi radnice. Zřejmě se mu zalíbila jedna z vlajek, česká nebo americká, které jsou vyvěšeny na budově radnice v rámci Slavností svobody.

„Dotyčný vylezl na okrasný květináč a následně se v několikametrové výšce zavěsil na upevňovací konstrukci zvonu, která je umístěna na historické budově,“ popsala mluvčí plzeňských strážníků Tereza Schliková.

Muž si vypral ponožky v kašně, strážníci ho našli podle mokrých stop

Konstrukce ale jeho tíhu neunesla, vylomila se ze zdi a muž tvrdě dopadl na zem. Cestou ještě stihl převrátit a poškodit květináč pod ním.

Tou dobou na místo už mířila hlídka strážníků. Trojici našla o ulici dál při veselém rozhovoru, k incidentu se přiznali.

Vzhledem k pádu a možným vnitřním zraněním přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Záchranáři výtržníka převezli do fakultní nemocnice na Lochotíně na akutní příjem, utrpěl četná lehčí zranění.

„Přivolána byla také státní policie, která si událost převzala z důvodu podezření ze spáchání trestného činu,“ doplnila Schliková.