Na Plzeňsku hořela hala sklárny, oheň zasáhl třetinu střechy

  • 0
V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hořelo v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů, kteří na místo po 17. hodině vyjeli se šestnácti kusy techniky, byla v plamenech střecha tamní haly. Podle webu Novinky se jeden zaměstnanec nadýchal zplodin a odvezla jej záchranná služba.

V ulici U Sklárny v Heřmanově Huti sídlí firma Stoelzle Union, výrobce skleněných lahviček pro farmaceutické účely a miniatur pro potraviny.

Podle zdroje oheň zasáhl asi třetinu střechy haly, hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. „Hasiči se snaží zabránit rozšíření ohně. Zásah je komplikovaný, využíváme i výškovou techniku,“ uvedl pro iDNES.cz před 18. hodinou mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Pod střechou nalezli hasiči nalezli několik lokálních ohnisek. „Plamenné hoření jsme uhasili. Stejně tak uvnitř již nic nehoří. Aktuálně rozebíráme část střechy, abychom vyloučili možnost šíření požáru žhnutím uvnitř konstrukce,“ sdělil před 18:30 Poncar.

Podle prvních informací od mluvčího se všichni lidé dostali z haly do bezpečí sami a včas.

Zatím nikdo nechce spekulovat, proč začalo hořet. Podle Poncara budou po uhašení požáru zjišťovat příčinu vyšetřovatelé.

Velký požár zachvátil sklárnu dokonce na Vánoce v roce 2009. Příčinou byla technická závada, škoda se vyšplhala na 250 milionů korun, uvedli v roce 2010 hasiči v roční statistice požárů. Firma následně do obnovy provozu investovala přes 700 milionů korun. V současné době vyrábí 140 tun hnědého skla denně, což odpovídá 600 milionům výrobků za rok, uvádí firma na svých stránkách.

,