ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Muž, který seniorům prokopl sklo auta, má na svědomí i krádeže a výtržnictví

  • 4
Policie obvinila muže, který letos v březnu opilý na parkovišti ve Kdyni vyskočil na auto, rozdupal mu přední sklo a vyhrožoval starším lidem v něm, že je zabije. Na svědomí má devět dalších skutků.

Policisté sedmatřicetiletého muže viní ze spáchání trestných činů výtržnictví, poškození cizí věci a krádež.

„Krádeží se dopustil v prosinci loňského roku a během letošního roku na různých místech domažlického okresu. V drogerii ukradl pánské parfémy, v květinářství sochu anděla a dřevěnou lucernu. Na čerpací stanici sendvič, bagetu a pivo, které tam ihned po odcizení zkonzumoval. V další prodejně vzal láhev vodky, slivovice a rumu, energetické nápoje, limonády a plechovky piva. Dále ukradl například sedm izolačních desek, několik krabiček cigaret, bagety,“ vyjmenovává policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Násilník terorizuje spoluobčany. Seniorům prokopl sklo auta, vyhrožuje svědkům

Obviněný ale nezůstal pouze u krádeží. „Další trestné činnosti se dopustil v březnu letošního roku, kdy na volně přístupném parkovišti na náměstí v obci Kdyně bezdůvodně vyskočil na přední kapotu vozidla tovární značky Škoda, nohou prokopl a vyrazil čelní sklo vozidla, poté z kapoty seskočil, ulomil zpětné zrcátko a kopl do předních dveří vozu,“ řekla mluvčí.

Muži hrozí dva roky za mřížemi.

6. března 2023