Hasiči na Tachovsku zasahovali u nehody osobního auta. Řidiče a čtyři děti převezli záchranáři do nemocnice. (25. července 2023) | foto: Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Při nehodě u Kladrub zůstalo auto na střeše, v nemocnici je řidič i čtyři děti

  • 1
U Kladrub na Tachovsku v úterý vpodvečer těžce havarovalo osobní auto, ve kterém jely s řidičem čtyři děti. Vůz skončil v příkopu na střeše. Všech pět zraněných záchranáři převezli do nemocnic vrtulníkem a sanitkami.

Záchranáři k nehodě nahlášené mezi Kladruby a vesničkou Milevo vyjížděli před 19. hodinou. “Vozidlo bylo na střeše v příkopu. Jednu osobu jsme museli vyprošťovat,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Zdravotnická záchranná služba na místo poslala šest výjezdových skupin včetně vrtulníku. „Muže narozeného v roce 1989 a dvanáctiletého chlapce transportoval do nemocnice vrtulník letecké záchranné služby. Oba byli při vědomí, se středně těžkými zraněními. Tři další dívky z auta, kterým je 11 a 12 let, záchranáři transportovali na akutní příjem Fakultní nemocnice v Plzni s lehčími zraněními,“ uvedla Mária Svobodová ze Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje.

Vážná dopravní nehoda na Plzeňsku, šedesátiletý muž utrpěl těžká zranění

Podle policistů řidič vyletěl z osobním autem ze silnice, když zřejmě nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou. „Vozidlo toyota jelo směrem na Kladruby. Kromě řidiče ve vozidle cestovaly čtyři nezletilé osoby. Vozidlo po nehodě zůstalo v příkopu na střeše. Vzhledem ke zranění řidiče byl nařízen odběr jeho krve. Veškerými okolnostmi a přesnou příčinou nehody se zabývají policisté z dopravního inspektorátu v Tachově,“ shrnula policejní mluvčí Eva Červenková.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz