Domažlická nemocnice.

Domažlická nemocnice. | foto: Martin Polívka, MF DNES

Kojence s horečkou poslali z pohotovosti domů, dítě ráno zemřelo

  • 744
Kriminalisté prověřují okolnosti smrti tříměsíčního chlapce, který zemřel poté, co ho poslali z pohotovosti v Domažlické nemocnici domů s tím, že se jedná o nachlazení. Dítě pak doma přestalo dýchat a přivolané záchranné službě se ho již nepodařilo zachránit.

Rodiče jeli s nemocným chlapcem na pohotovost do Domažlické nemocnice v pondělí večer. Podle zjištění portálu iDNES.cz mělo dítě více než týden rýmu a kašel a k tomu se přidala vysoká teplota. Ještě než vyrazili, aplikovali mu rodiče čípek na snížení teploty. Na pohotovosti mu pak naměřili teplotu přes 39 stupňů Celsia.

Ošetřující lékař rodičům doporučil, aby byl kojenec v teple, aby s ním nechodili ven a na snížení teploty používali Panadol nebo Nurofen ve formě čípků a kapky do nosu. Vyjádření ředitele nemocnice Petra Hubáčka se redakci iDNES.cz dosud nepodařilo získat.

Pro Novinky.cz řekl, že o případu doteď nevěděl. „Nikdo nás nekontaktoval, ani policie. Aktuálně zjišťujeme veškeré informace,“ reagoval ředitel.

Dítěti se ale doma ještě přitížilo a druhý den ráno přestalo dýchat. Ani přivolaná záchranná služba mu nedokázala pomoci.

„Po našem příjezdu už bylo dítě v bezvědomí. I přes veškerou snahu se u něj nepodařilo obnovit životní funkce a lékař bohužel konstatoval smrt,“ uvedla mluvčí krajské záchranné služby Mária Svobodová.

Případem, na který jako první upozornily Novinky.cz, se zabývají kriminalisté. Ti u miminka nařídili soudní pitvu.

„Příčina smrti zatím není jasná. Čekáme na výsledek soudní pitvy,“ sdělila krajská policejní mluvčí Dagmar Brožová.