Nehoda tří aut uzavřela silnici I/35 mezi Býští a Hradcem Králové. (9. dubna...

Nehoda tří aut uzavřela silnici I/35 mezi Býští a Hradcem Králové. (9. dubna 2022) | foto: Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Nehoda tří aut u Býště na Pardubicku uzavřela tah na Hradec, jeden řidič zemřel

  • 5
V sobotu odpoledne se střetla tři osobní auta na silnici první třídy mezi Býští a Hradcem Králové. K nehodě vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému včetně vrtulníku. Na místě zemřel řidič jednoho z aut, další dva lidé jsou zraněni. Silnice byla v místě nehody uzavřena téměř čtyři hodiny.

„Po 13. hodině došlo k vážné dopravní nehodě na silnici 1/35 mezi Býští a Hradcem Králové. Nejprve došlo k bočnímu střetu vozidla Škoda Felicie, které jelo ve směru na Hradec Králové, s vozidlem Honda Civic jedoucímu od Hradce a následně k čelnímu střetu s vozidlem Volkswagenem Transporter jedoucímu také od Hradce. Felicie začala po nárazu hořet,“ uvedla krajská mluvčí policie Markéta Janovská.

Řidič Felicie na místě zemřel a bude u něj nařízena pitva. Řidička Hondy se nezranila a posádku třetího voza přepravili do nemocnice záchranáři, jednoho z nich vrtulníkem.

„Dva lidi jsme prvotně ošetřili, jednoho pacienta jsme letecky transportovali do Fakultní nemocnice Hradec Králové, druhého vzhledem úrazu a jeho mechanismu jsme převezli pozemní cestou do stejné nemocnice,“ řekl iDNES.cz krajský mluvčí záchranné služby Aleš Malý. Záchranná služba k nehodě vyslala celkem tři posádky včetně vrtulníku.

Příčiny a okolnosti nehody vyšetřují policisté. Silnice byla do půl šesté uzavřena.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz