Řidič na benzince nezabrzdil dodávku, přejela přes silnici a skončila v příkopu

  • 1
Chvíle nepozornosti se nevyplatila muži, který podle všeho špatně zabrzdil dodávku, s níž přijel na čerpací stanici pohonných hmot v Chrudimi. Vůz se po chvilce samovolně rozjel, přejel hlavní silnici a skončil v příkopu. Vše zachytila policejní kamera.

Ta byla umístěna za čelním sklem v autě dopravních policistů, kteří zrovna měřili rychlost na výpadovce z Chrudimi na Slatiňany. Shodou náhod byla v zorném poli kamery vidět i místní benzinka, na kterou v ten okamžik přijel řidič s bílou dodávkou. Místo toho, aby auto dostatečně zabrzdil, začal se vybavovat s ostatními řidiči. Za jeho zády začalo auto pomalu couvat.

„Po chvíli jeden z řidičů říká něco ve smyslu: ,Jé, támhle někomu asi odjíždí auto´. No nicméně než se řidič bílé dodávky rozkoukal, jeho vozidlo bylo na druhém konci silnice v příkopu,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Grotesky od českých benzinek. Nemehla v myčce, šílenci tankují a nakupují

I opodál stojící policisté byli dost překvapení. „Nejprve si říkali, co tam ten řidič ,nacvičuje’, ale když auto dál couvalo přes hlavní silnici, došlo jim, že je asi bez řidiče,“ dodala Janovská.

Pro ostatní řidiče nevšední podívaná se obešla bez zranění. Vznikla jen hmotná škoda na dodávce a o pár stovek byl lehčí i její řidič, který dostal od dopravních policistů na místě pokutu.