Diskuze

Studenti v ostravské katedrále zapálili osmnáct svící za promarněné životy

Stovky lidí zaplnily v sobotu odpoledne ostravskou katedrálu Božského Spasitele při zádušní mši za oběti vraha studenta z Kladenska. Studenti při bohoslužbě zapálili osmnáct svíček za životy všech obětí i za pachatele. Biskup Ostravsko-opavské diecéze Martin David připomněl, že se střílelo v den, kdy byla noc nejdelší.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NG

Každý rozumný člověk ví, že jakkoliv propagovat vraha, nota bene masového, je kontraproduktivní, je to přesně to, po čem on toužil a jeho následovníci touží. O masovém vruhovi by média měla zmínit jen to nejnutnější a vůbec neprojevit jakékoliv sympatie či porozumění pro to, co provedl. Je špatné obhajovat vrahy tvrzeními, že měli těžké dětství, protože těžké dětství mělo daleko více lidí, kteří nevraždí. Ale rovnou za něj držet pietu, to je jednak výsměch společnosti slušných lidí, jednak pohrdání životy, které zmařil svým odporným činem hodným odsouzení. Je to můj názor a možná nejen můj.

1 1
možnosti
LJ

Naprosto souhlasím. Zpopelnit, popel vysypat někam do řeky a dotyčného uvrhnout v naprosté zapomění

0 0
možnosti
JB

Pěkná mše a dobrá věc.

Tohle mi přijde mnohem přínosnější, pietnější a ve všech ohledech užitečnější, než neustálé a čím dál více bulvárním způsobem prováděné rytí do detailů a osob více či méně spojených s danou tragédií v honu za senzačními titulky.

0 0
možnosti
OS

Svíčku i za vraha... No a to je přesně ten důvod, proč naše civilizace spěje k zániku... Přehnaný humanismus...

6 2
možnosti
JB

Ani ne. Věřte nebo ne, na tomhle odpouštěcím, spasovacím náboženství a všech těch ježíších co líbaj nohy hříšníkům celá ta naše západní civilizace morálně vyrostla a dost možná právě díky tomu dosáhla čeho dosáhla. (teda ne že by se zdaleka tak vždy podle toho chovala, ale tohle byl prostě ten oficiální ideál, kterým se zaštiťovala, bez ohledu na to, jak se reálně dělal opak)

3 1
možnosti
Foto

P90e19t41r 41F15a84b25e25r75a

23. 12. 2023 18:25

Zapálit svíčku za vraha, který si sám vzal život? Ani náhodou.

9 0
možnosti
JB

Chápu vaše rozhořčení, nicméně křesťanská církev nemá v popisu práce se mstít, ale naopak modlit i za duše hříšníků a odpouštět jim. Berte to z jakého úhlu chcete, ale stejně je to vlastně +1 zmařený život. Oceňuji, že to bere takto ježíšovsky (což není něco čím by byli katolíci zrovna proslavení), a ten biskup vypadá jako fajn chlapík.

Světská spravedlnost, ovšem, majá na to (zcela rozumně) jiný, svůj, a neméně správný názor.

2 1
možnosti
Foto

P98e29t28r 24V92i90t17v57a69r

23. 12. 2023 18:14

Svíce za oběti a jejich kata rozhodně nejsou na stejné úrovni

5 0
možnosti
DH

D93a27n13e89i53l 28H76l80a29s

23. 12. 2023 18:12

Svíčka za pachatele je poněkud kontroverzní

12 0
možnosti