Varroc Lighting Nový Jičín.

Varroc Lighting Nový Jičín. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

V novojičínské firmě má koronavirus 23 lidí, hygiena nařídila plošné testy

  • 35
Nemoc covid-19 se objevila mezi zaměstnanci společnosti Varroc Lighting v Šenově u Nového Jičína, testování zatím prokázalo třiadvacet nakažených. Hygienici proto nařídili plošné testování 1 500 lidí, které začne v úterý.

Moravskoslezský hejtman požádal vládu, aby při plošném testování nasadila armádu. Vojáci by měli pomoci příští týden, kdy by se mělo rovněž testovat šest tisíc zaměstnanců OKD.

Koronavirus v Česku

Obnovený provoz Divadla v Celetné. (28. května 2020)
Bertiny lázně v centru Třeboně se po kompletní rekonstrukci zase otevírají...
Liberecké zábavní a vzdělávací centrum iQLandia se připravuje na otevření....

Lokální ohnisko nákazy ve společnosti Varroc bylo odhaleno díky nařízení hygieniků, podle nějž jsou pendleři povinni se jednou za dva týdny nechat testovat. 

„Začínáme mít velké problémy ve firmách, které zaměstnávají pendlery,“ konstatovala ředitelka Krajské hygienické stanice Ostrava Pavla Svrčinová. „Řešíme pět firem nejenom na Karvinsku, ale spíš je to Ostravsko, Novojičínsko, kde jsou velké průmyslové zóny,“ dodala. 

Ve Varrocu jsou podle ní nakažení nejen pendleři, ale i někteří čeští zaměstnanci.

Varroc vyrábí zejména automobilovou osvětlovací techniku, jde o už několikátého nástupce někdejší společnosti Autopal Nový Jičín.

Společnost Varroc Lighting sídlí sice na katastru obce Šenov u Nového Jičína, ale je přirozenou součástí zástavby města Nový Jičín.

Společnost Varroc Lighting sídlí sice na katastru obce Šenov u Nového Jičína, ale je přirozenou součástí zástavby města Nový Jičín.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,