Vandalové počmárali naučnou stezku v ostravském Bělském lese.

Vandalové počmárali naučnou stezku v ostravském Bělském lese. | foto: Policie ČR

Starosta vypsal odměnu za dopadení vandalů, kteří počmárali Bělský les

  • 13
Informační tabule, lavičky i altánky v Bělském lese v Ostravě počmárali zatím neznámí vandalové různými symboly, mezi nimiž se často objevují i hákové kříže. Případ vyšetřuje policie, navíc starosta obvodu Jih vypsal odměnu pět tisíc korun.

Policisté vyšetřovali nasprejování různých obrazců ve velmi oblíbeném výletišti Bělský les už v únoru. A v březnu se objevily další čmáranice. 

„Pomyslný pohár trpělivosti přetekl. Ti, co škody páchají, se chovají jako gauneři. Tak na ně jako na gaunery coby soukromá osoba vypisuji odměnu pět tisíc korun za pomoc při jejich dopadení,“ řekl starosta největšího ostravského obvodu Jih Martin Bednář.

Starosta dodal, že se všichni snaží, aby Bělský les vypadal co nejlépe a poskytoval odpočinek i relaxaci, jenže někteří jedinci prostor vědomě a pravidelně ničí.

O pomoc s dopadením pachatelů žádá i policie. Čmáranice se nyní v lesoparku objevily v období od 18. do 24. března. „Obrazce mají různou velikost i charakter. Zadokumentovali jsme i znaky svastiky,“ poznamenala policejní mluvčí Eva Michalíková.

Dodala, že lidé mohou volat na linku 158, případně ať se obrátí na nejbližší policejní služebnu. „Jakákoliv informace by mohla přispět k objasnění těchto skutků. Za pomoc děkujeme,“ konstatovala policejní mluvčí.

Bělský les tvoří jednu z největších zelených ploch Ostravy.

Bělský les tvoří jednu z největších zelených ploch Ostravy.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Témata: les, Ostrava, Bělský les