V Ostravě narazil automobil do sloupu veřejného osvětlení. (13. května 2023) | foto: HZS MSK

Řidič v Ostravě nad ránem boural do sloupu, tři lidé jsou zranění

  • 0
Tři lidé se zranili při sobotní ranní nehodě v Ostravě-Zábřehu. Šofér nezvládl řízení a narazil s automobilem do sloupu veřejného osvětlení. Šestadvacetiletého muže hasiči vyprostili a ve vážném stavu předali záchranářům.

Hasiči dostali hlášení o nehodě pár minut po čtvrté hodině ranní. „Po příjezdu k nehodě zajistili vozidlo, odpojili baterii a za použití vyprošťovacího nářadí vytáhli z vozidla člověka, kterého ihned předali přítomným záchranářům,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Lukáš Popp.

Šestadvacetiletý muž byl po vyproštění v ohrožení života. „Měl poruchy vědomí a prvotní vyšetření ukázalo vícečetná poranění. Po zajištění krčním límcem, uložení do podtlakové matrace a podání léků, jej záchranáři za stálé monitorování základních životních funkcí transportovali na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice,“ sdělil mluvčí krajské záchranky Lukáš Hump.

Další dva muži při nehodě utržili středně těžká poranění. „Čtyřiadvacetiletému muži záchranáři poskytli přednemocniční neodkladnou péči pro poranění dolní končetiny, osmadvacetiletý byl ošetřený s poraněním hrudníku,“ doplnil mluvčí.

Hasiči museli zasypat vyteklý motorový olej v úseku o délce přibližně 100 metrů. „Na pomoc s úklidem sorbentu přijel zametací vůz, na pomoc se zdvižením havarovaného auta na vůz odtahové služby pak vyprošťovací automobil,“ doplnil mluvčí hasičů.

Po dobu vyšetřování nehody a úklidu silnice místem projížděly pouze vozy hromadné dopravy.