ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: František Vlček, MAFRA

Muž v podmínce znásilnil v Semilech mladou ženu, policie už ho chytila

  • 6
Policisté dopadli muže, který začátkem prosince znásilnil mladou ženu v Semilech. Udělal to i přesto, že byl právě v podmínce. V minulosti muže soud poslal do vězení za loupeže. Nyní skončil ve vazbě a za znásilnění mu hrozí až deset let vězení.

Muž znásilnil mladou ženu 8. prosince v podvečer v Palackého sadech v Semilech.

„Policisté se ihned dali do pátrání a podařilo se jim ho zadržet už v pondělí 12. prosince krátce po poledni na Semilsku,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Jedná se o třiatřicetiletého muže z Královéhradecka, kterého soudy v předchozích letech pravomocně odsoudily za dvě loupeže.

„Naposledy to bylo v roce 2020, kdy od soudu odešel s tříletým nepodmíněným trestem odnětí svobody. Letos v dubnu ho soudce z vězení podmíněně propustil a uložil mu zkušební dobu do dubna roku 2026. Čin tedy spáchal v podmínce,“ přiblížila Baláková.

Vyšetřovatel muže po zadržení na základě jednoznačných důkazů obvinil ze znásilnění, za které mu hrozí deset let ve vězení. Muž následně skončil ve vazbě.

„Důvodem je obava, že by mohl na svobodě ublížit dalším ženám a že by se také s největší pravděpodobností snažil vyhnout vysokému trestu skrýváním před orgány činnými v trestním řízení,“ zmínila mluvčí a ubezpečila, že policisté na dopadení pachatele nasadili všechny síly a prostředky.

„Věříme, že touto zprávou rozptýlíme všechny obavy ve společnosti o bezpečnost žen na Semilsku, které se po události regionem šířily a byly zmiňovány také často na sociálních sítích,“ dodala.