Hádka příbuzných skončila smrtí, policie obvinila z vraždy mladistvého

  • 4
Kriminalisté v Jablonci nad Nisou vyšetřují zabití mladého muže. Mělo jít o konflikt mezi dvěma příbuznými mladíky, který skončil smrtí jednoho z nich. Údajnému pachateli přitom ještě nebylo ani 18 let. V úterý ho pak policie obvinila z vraždy a okresní soud poslal do vazby.

Informaci o sobotní násilné smrti v Jablonci přinesla televizní stanice CNN Prima NEWS. Mladí muži se podle ní měli nejprve hádat. Později jeden z nich vytáhl nůž a druhého napadl.

„Co jsem slyšela, tak se dva kluci poprali a jeden toho druhého pobodal,“ sdělila reportérovi televize obyvatelka sousedního domu, kde k incidentu došlo.

Zatímco oběť zraněním podlehla, domnělý pachatel, kterému ještě nebylo 18 let, z místa utekl. Následně ho policisté vypátrali.

„Od sobotního večera prošetřují kriminalisté zvlášť závažný zločin na Jablonecku. Pachatel byl zadržen a omezen na osobní svobodě, tudíž nehrozí, že by ve svém jednání dále pokračoval,“ uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Další policejní mluvčí Dagmar Sochorová v průběhu pondělí doplnila, že se zločin stal v rámci jedné rodiny při konfliktu mezi příbuznými.

Mladý muž následně skončil ve vazbě. „Vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí mladistvého do vazby. Dnes soudce Okresního soudu v Jablonci nad Nisou návrh státního zástupce na uvalení vazby akceptoval,“ dodala Sochorová s tím, že mladík je obviněn z vraždy.