Už čtvrtá restaurace KFC v Liberci otevřela nedávno v obchodním centru Forum.

Už čtvrtá restaurace KFC v Liberci otevřela nedávno v obchodním centru Forum. | foto: Marek Csizmazia, MF DNES

Zájem o křupavé kuře v Liberci roste, KFC tu otevřelo už čtvrtou restauraci

  • 13
Odhalit složení tajného receptu plukovníka Sanderse mohou milovníci křupavého kuřete v nové restauraci KFC v Liberci. Ta se nachází v přízemí Obchodního centra Forum. Celkově jde o čtvrtou pobočku ve městě.

Podle Ivany Makalové Dlouhé, ředitelky KFC pro Českou republiku a Rakousko, patří Liberec mezi regiony, kde se společnosti stále více daří.

„V Liberci otvíráme již čtvrtou restauraci. Jsme rádi, že je o naše křupavé pochoutky zájem a že hostům u nás chutná. Těšíme se na ohlasy na nejnovější pobočku v prostorech OC Forum. Věříme, že se v této restauraci, kterou jsme s citem převlékli do moderního designu, budou zákazníci cítit příjemně,“ říká ředitelka.

Její slova o popularitě kuřete z Kentucky potvrzuje fakt, že nová pobočka vyrostla hned naproti nejstaršímu libereckému KFC v Paláci Dunaj. Oba podniky budou fungovat souběžně.

Nová restaurace o rozloze 165 metrů čtverečních disponuje 88 místy k sezení. V letních měsících zákazníci ocení možnost posedět u jídla venku. Připraveno je pro ně 54 míst. Vstup do restaurace je možný jak z pasáže, tak přímo z ulice.

Práci najde 40 lidí

Nová restaurace nabízí práci pro 40 lidí na různé typy úvazků a pozic. Pracovní příležitosti tu najdou studenti, ale také rodiče na rodičovské dovolené či handicapovaní.

„Dlouhodobě jsme významným zaměstnavatelem v regionu. KFC ve stávajících třech restauracích v Liberci poskytuje práci 110 lidem z města a okolí. Také pro novou pobočku hledáme nový tým, který bude tvořit srdce restaurace,“ říká Ivana Makalová Dlouhá. KFC zaměstnancům nabízí dlouhodobé stabilní zaměstnání s možností kariérního růstu.

U dálnice voní kuřata a hovězí, práci v restauracích najdou desítky lidí

„Pokud je člověk šikovný a chce se neustále zlepšovat, jsme postupu v rámci firmy více než nakloněni. Spousta mých kolegů a kolegyň se od smažení hranolků vypracovala až k nám na centrálu a já sama jsem začínala při studiu vysoké školy na pozici pokladní na částečný úvazek,“ doplňuje.

KFC má po České republice již 121 poboček a je tak největším řetězcem restaurací s rychlou obsluhou v zemi. „A tím nekončíme. Do konce roku plánujeme otevřít ještě další pobočky. Soustředíme se na menší města v krajích, abychom byli dostupnější pro ještě více zákazníků,“ dodává Ivana Makalová Dlouhá.

25. srpna 2020