Vosková Aneta Langerová

Vosková Aneta Langerová - Čerstvá držitelka Zlatého slavíka Aneta Langerová je nejnovějším přírůstkem v pražském muzeu voskových figurín. | foto: Wax Prague Museum, ČTK

Aneta Langerová už má i voskovou figurínu

  • 15
Nová česká slavice Aneta Langerová si jen těžko po vítězství v soutěži Česko hledá SuperStar mohla představit, že bude mít i kopii z vosku.

Figurína je vyvrcholením popularity okolo zpěvačky, která prodala na české poměry nevídaných 115 tisíc alb.

"Zájemci si budou moci nejlepší zpěvačku roku, oblečenou do pro ni tak typické bundy s maskáčovým vzorem, prohlédnout už od tohoto úterý," řekl majitel Pražského muzea voskových figurín v Melantrichově ulici Zdeněk Kočík.

Podle něj bude vosková kopie Anety Langerové stát v dobré společnosti. Po své pravici bude mít Michaela Jacksona a po levici pak Elvise Presleyho, Micka Jaggera a Tinu Turnerovou.

Muzeum voskových figurín i pro letošní vánoční svátky připravilo tradiční dárek dětem do 15 let. Pokud přijdou v doprovodu dospělých, nebudou ve dnech 24., 25. a 26. prosince platit vstupné.

V hudební anketě Český slavík 2005 sesadila devatenáctiletá Aneta Langerová z prvního místa Lucii Bílou po jejím devítiletém nepřetržitém kralování. Bílá má nadto i tři Zlaté slavíky z doby federace.

Langerová dostala nejvyšší počet hlasů - 38.165 - a stala se celkovou vítězkou soutěže. "Tenhle rok byl tím nejkrásnějším, který jsem v životě zažila," řekla dojatá zpěvačka na pódiu. - reportáž a fotografie z udílení Slavíků ZDE

,