Film Dívka ve vlaku zahájí vysílání kanálu Prima Krimi | foto: Freeman Ent.

Televize Prima sází na napětí, otvírá novou stanici zaměřenou na krimi

  • 126
Televize Prima odhalila novou zbraň svého jarního vysílání. Její již osmou stanicí se od 2. dubna stane Prima Krimi, kanál zaměřený na detektivky, krimiseriály a thrillery zejména zahraničního původu.

Pod novou značku se tak přesunou divácké evergreeny kriminálního žánru jako Castle na zabití, Sběratelé kostí, Myšlenky zločince, Julie Lescautová nebo Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně. Nechybějí cykly Closer: Nové případy, Námořní vyšetřovací služba L.A. nebo kultovní Vraždy v Midsomeru.

Vedle seriálů jsou připraveny i filmy. Hned první večer odstartuje nový kanál úspěšným thrillerem Dívka ve vlaku, natočeným podle stejnojmenného bestselleru. Víkendy přinesou druhou sérii American Crime Story s podtitulem Versace, líčící vraždu módního návrháře; u nás běží krátce po americké premiéře.

Pro milovníky klasiky je připraven třeba legendární Odpadlík z počátku 90. let, jehož hrdinou v podání Lorenza Lamase je policista na útěku. Hrdina byl totiž neprávem obviněn z vraždy své milenky a zatímco se skrývá před zákonem, snaží se dokázat svou nevinu.

Od kanálu Prima Krimi si televize slibuje širší divácký zásah. Ctitelé napětí najdou své pořady pod jasnou značkou a Prima Love, kam se krimiseriály často uchylovaly, se vrátí ke své původní podstatě, tedy k oddechové nabídce romantiky, vztahových příběhů a telenovel pro ženy.