Diskuze

KOMENTÁŘ: Michal David se má dobře. A ještě to národu klidně ukáže

Bezmála milion lidí sledoval ve víkendové televizi premiéru dokumentu Michal David – žít tak, jak se má. Načež řada z diváků sedla k internetu a podala příkladný důkaz o tradičním národním kádrování.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

M12i75l67a40n 25F90l12o27r26a

29. 3. 2021 20:39

A má se dobře zaslouženě... narozdíl od politických žonlérů... a to nejsem zarytý fanus...

0 0
možnosti
JK

Spáčilová se dobře nemá...a je to s článku cítit... [>-][>-][>-][>-]

0 0
možnosti
ZS

Spáčilová perfektně vystihla naturel Čechů. :-P

1 0
možnosti
VP

Skoro milion lidí chtěl sledovat dokument o nenáviděném hitmakerovi??! Aha................. :-)

1 0
možnosti
VP

Já mám Michala Davida ráda celý život. Jeho písničky mi přijdou milé, hezké, většinou radostné, jsou ze života a o životě. A i ty smutnější nakonec vyznívají pozitivně. A takový je asi i Michal David. I přes děsivou tragédii, kterou si musel prožít, pořád rozdává radost a pozitivní náboj. Má nezaměnitelný hlas, a projev vůbec. Napsal hromady hitů, nejen pro sebe, ale i pro ostatní umělce, včetně božského Karla. A muzikály, na které jezdí do Prahy tisíce lidí z celé ČR. Dokáže zaplnit O2 arénu, tak asi nebude mít jen samé odpůrce, že.. :-)

3 0
možnosti
VP

Jo, a ještě jsem zapomněla napsat, že mu to jeho "žito" přeju :-) Za to, co dokázal, si ho zaslouží! Tak ať si v něm i se svou rodinou chrochtá až do nebes.. :-) Je mu to přáno!

4 0
možnosti
JR

J56i78ř96í 41R52y59s

25. 3. 2021 21:31

Krásné písničky a u někoho vyvolávají nenávist a zlobu _

-jak nepochopitelné.

0 0
možnosti
KT

Jen mě napadá, že tady byla solidní slovenská scéna a plno výborných slovenských písniček. Jediné, co se dalo za Husáka před sametem poslouchat.

A Češi měli místo toho Davida a spol. Důkaz, jak české rudé poměry zazdily vznik české hudební scény srovnatelné s tou slovenskou. Na jednu Davidovu skladbu pak připadají 3 mnohem kvalitnější, které vzniknout nesměly. ;-D

(To je na pořádnou zlobu.) ;-D

0 1
možnosti

V81a15š62e24k 23Ř43í77h83a

25. 3. 2021 16:04

Kvalita muziky Michala Davida zůstala na úrovni Ortelu a jiných pop-líbivých slátanin, které hlavně chtějí prodávat.

A je úplně jedno zda se hlásil ke komunistům či následně k hokejistům z Nagana.

Pokud se chceme někam hudebně posunout, tak potřebujeme skutečné umělce typu Trvdohlavých či Topolů ( myslím oba bratry) co mají tvorbu jako vyjádření svého pohledu na svět a nikoli jako dojnou krávu na peníze.

0 1
možnosti
KT

Žena Michala Davida je hrdinkou protikomunistického odboje. Že se s tím David nevytahuje? Bylo by mu třeba něco málo odpuštěno. ;-D

Je tady pěkný článek o Fed Cupu 1983. Jeho žena byla hráčkou týmu. Komunisté už měli plné zuby Lendla a Madlíkové (Navrátilová už v emigraci) a chtěli čs. profi tenis zrušit. Byl velký tlak a čekalo se na záminku.

Do toho ženský tým vyhrál Fed Cup v Curychu. Emigrant a agent StB Škutina se znal s Mandlíkovou a pozval holky na oslavu. Tam jim naložil samizdatovou literaturu pro převezení do Prahy. Na Ruzyni už patrně StB organizovala velký zátah na reprezentaci. Po příletu, místo oslav s novináři, měla proběhnout osobní prohlídka holek.

Tenisté si to nenechali líbit a proběhla telefonická válka na ÚV KSČ mezi StB a velením sportu. Nakonec prošla reprezentace bez prohlídek.

(Lendl emigroval 1986.)

Hezký příběh, ještě jsem ho v bulváru nepotkal. ;-)

0 0
možnosti
KT

Mám tady Davida za domem v Křeslicích. Musí to být miláček Tondy Zápotockého. (To zní.) Starosta Křeslic Zápotocký byl hlavní aktér sporu o JVK, kdy měl jít Pražský okruh kolem Milíčova Křeslicemi. Nakonec se to uhádalo a pražský okruh dělá kolem Davidovy haciendy uctivý oblouk. ;-D Bulvár by mohl probrat konspiraci, zda s tím nemá David něco společného? Zápotocký byl nakonec spojován s podvody s pražskými pozemky.

Kolem Davida vede jedna z využívaných cest do Čestlic na nákupy. Bývaly doby, kdy celé Jižní Město muselo jezdit pro rohlíky a chleba do Čestlic. Mazaný venkovský chachar Zápotocký řešil nechtěnou dopravu přes Křeslice nekonečnou sérií rekonstrukcí bůhví čeho. Křeslice byly roky rozkopané, neprůjezdné a měly vyznačené objížďky. Po Centru Chodov ale po Čestlicích již ani pes neštěkne.

Komunistický prominentní pár manželů Davidových si tady kopil tuším okál zabavený po emigrantech a po sametu se o něj roky soudil. Nakonec se finančně vyrovnal. Patrně jednal David dost čestně. Zemřela jim tady dcera. David ho nazval domem smutku a dům prodal. Na novém pozemku si tady postavil mamutí sídlo. Na kraji Křeslic s výhledem do polí.

Co mě dostalo, někdo dokázal vedle Davida koupit pozemek a také postavit. Jsou tady připravené parcely. Možná že už jede výstavba. Davidův dům se posouvá do centra zahuštěné kolonie. ;-) (Bylo to v tom filmu vidět?)

0 0
možnosti
KT

Sklerotikům doporučuji projít Hanniga či Rejžka. Normalizaci české kultury měl za ÚV KSČ pod palcem Müller. Šlo o řízený výplach mozků české veřejnosti a českých hudebních fandů pro roce 1968. Komunisti určili, co bude pro režim nezávadná česká kultura, aby jim tady snad nějaká svobodná mládež z hudebních klubů nedělala nepokoje. V hudbě to byl nasládlý pop pro paničky a dcerky komunistických pohlavárů. Česká hudební scéna je dík tomu dodnes pokřivená, rudá a zaprodaná. Kvalitnější slovenská scéna odešla s rozpadem republiky a ke kormidlu se vrátili bossové, co dělali normalizační kulturu pro Müllera. A ti šéfují české hudbě dodnes.

Jde samozřejmě o fanoušky a jejich vkus. Spojené nádoby a setrvačnost. Müller Čechy naučil na Davida přes centrálně určenou kulturu z ÚV KSČ. Husákovy děti, rudí zaprodanci, dávno zapomněli na samet, cinkání klíči a rudou totalitu, a rádi zatleskají hudbě svého mládí. Nostalgie. Na tom se v šoubyznysu staví. Jednou si uděláte jméno a máte vystaráno. Stačil pohřeb Karla Gotta, ukázka, jak české nemyslící davy dodnes úporně tleskají Müllerovu dílu a pokleslému vkusu nekulturních rudých prominentů. Rv

0 1
možnosti
KT

Podle Hanniga se pod Müllerem o kšeft rvali Štaidl, Vágner, Janeček a Hannig. Každý se svou partou umělců. Štaidl bral nejlepší honoráře, měl Gotta. Müller byl mj. "zneuznaný umělec". Snažil se sám publikovat. Z celé party producentů kamarádil nejvíc s Janečkem a psal i písničky pro Davida, Horňáka a Melena.

David byl zajisté talentovaný, pracovitý a nadaný muzikant, ale naprosto zaprodaný normalizaci kultury v režii KSČ v procesu zničení na režimu nezávislé české hudební scény. Král muzikantů Kazisvět.

Po sametu nastalo 5-10 let, kdy česká komunistická kultura zapadla do ilegality. Müllerovo dílo naplno zazářilo. V Česku se za 10 let nenašel nikdo, kdo by dokázal na svobodném trhu komunisty vyšlechtěným Davidům v popularitě u české veřejnosti konkurovat. Takovou moc má výplach mozků české veřejnosti od KSČ.

Nagano bylo pro samet ranou z milosti. Velkolepý návrat Müllerovy kultury do oběhu. (Agentury GoJa a spol.) Poprava české svobodné hudební scény rudou mafií. Husákovy děti v tradicích SSM si vytleskaly návrat Husáka na Hrad a návrat rudé totality v podobě ANO.

Pokud si David buduje nezkalené PR "pracovitého umělce", najde se v Česku vůbec někdo, kdo zmíní jeho "otce" Müllera, když to soudružka Spáčilová pro výpadky pamětí dát nehodlá?

0 2
možnosti