Diskuze

Harapes v mramoru

Nazve-li někdo portrétní medailon výrokem Nerad se vracím zpět, koleduje si, že diváci vzkážou: Tak to nedělejte! Petr Svárovský natočil Vlastimilu Harapesovi k pětapadesátinám pětapadesátiminutovou zdravici. Těžko říci proč, když řada starších a "kulatějších" jubilantů se obdobné pocty nedočká. Na druhé straně buďme vděčni, že tanečník a choreograf pokoušející též zpěv a herectví neslaví devadesátiny, neboť devadesát minut téhož, tedy dokumentu tak bezpříkladně špatného, by bylo k nepřečkání.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Laura

12. 8. 2001 17:03
Harapes v mramoru
Pokud mohu vyjádřit svůj názor na tento dokument, tak volám Díky, že vůbec nějaký byl. Samozřejmě, že mohl být zpracován lépe. Ale na české poměry byl docela slušný. A´t si kdo chce co chce říká, pan Harapes je jeden z mála kvalitních českých umělců a jeho jedinou smůlou bylo, že se dal na v Čechách málo oceněnou práci s velkou dřinou - balet a že jej neprovozoval třeba v USA. Tam by byl určitě pěkně v balíku a nemusel se tady dřít za bídný peníz. Měli bychom si ho hýčkat a velmi velmi vážit a nepomlouvat. Při četbě jeho knihy mne zarazila jedna věc: a sice, že se hodněkrát v životě setkával se závisti. Ano, tomuto člověku bylo a je mnoho co závidět. Je nádherný tělem i duší, je pracovitý, obětavý atd. Klidně si ho pomlouvejte, klidně mu záviďte. Máte co. Pane Harapesi nedejte se zviklat trapnými kritikami a buďte nadále skvělý a perfektní! A vy závistivci - záviďte si!
0 0
možnosti

ja

30. 7. 2001 13:40
ale ale...
Myslím, že to nebylo tak špatné, když se na to člověk podívá trochu z uměleckého hlediska. Mohlo by to být mnohem kvalitnější, ale už je to venku. Je pravda, že si v dokumentu dělal pan Harapes reklamu sám na sebe, ale tu si dělá kdekoli a kdykoli, takže mi to ani nepříjde nijak divné.
0 0
možnosti