Diskuze

PRVNÍ DOJMY: Docela kouzelná pohádka O vánoční hvězdě. Až na ta kouzla

Marná sláva, na sněhu se každá štědrovečerní pohádka vyjímá líp, jak letos předvedla novinka O vánoční hvězdě. Také s noční oblohou se dá pěkně čarovat. Jen kdyby se pomocí kouzel s dočasnou účinností nenastavoval v druhé půli čas.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

"přestože nápodoba principu Anděla Páně v propojení světů nad hlavami a na zemi bije do očí:"

To fakt mirke spáčilovej tak málo stačí? svet nad nami a svet pod ním a už je to to isté? kriste pane, to čo je za recenziu?

pre istotu jej dám ešte pár tipov:

"přestože nápodoba vesničky zasypané sněhem bije do očí"

"přestože nápodoba vyznění pohádky, kde láska zvíťezí nad zlem, bije do očí"

"přestože nápodoba v podobě míchaní lidských a nelidských bytostí bije do očí"

atakdále, zajisté...

2 0
možnosti
KT

Naše děti nenávidí Harryho Pottera. Totální hloupost... Zrovna jsem to řešil v knihkupectví. Mám si počkat až jim bude 12-15 a až je to chytne samotné. Navíc, nejspíš odrazuje rodič, co se dojímá nad nějakou hloupostí, co děcka nemusí. ;-D Prošlo nám doma Ledové království i Bambi. Děti konzumují vše z Dčka. Vraždil bych nad tou ztrátou času. Shrek neprošel, to je pohádka pro dospělé... Děti se u toho nudí. Je to pro ně hloupost.)

Oni se "pohádky pro děti" točí vesměs pro dospělé dětiny a rodiče. Jedněm to má připomenout dětství, druzí to mají schválit, jako že je to pro jejich děti vhodné. Děti jsou na druhé koleji. Rv:-P

Kdysi dávali na ČT nějaký projekt EU - Oscara juniora. Mělo jít o náměty od dětí a pro děti. Skončilo to naprostým českým protekčním trapasem. Britové vymysleli úžasnou parodii na hloupé bobíky, co neumí nic vyšetřit a mají IQ 50. Měli tam cosi jako Jacka Rozparovače a mlýnek na lidské ostatky. Bylo to vtipné, svižné, od dětí. Neskutečný humor. ČT na to hodila cenzuru. Pustili to v 7 hodin ráno, aby se neřeklo a žádné dítě to nevidělo. Nějakou cenu vyhrála česká totální pitomost točená proti pravidlům dospělými na dospělácký námět, jak třída dětí pomáhá spolužákovi na vozíku. Trapas a naprostá česká podlost. Tak asi tak to bude s pohádkami. Musí se moralizovat na druhou.

(Zítra bude Jeníček a Mařenka. To jsem zvědav, kolik děcek to uvidí? Není to vhodné až od 18?) ;-D

Hledal bych sterilitu českých nucených pohádek v takové přístupu. ;-)

0 0
možnosti
MB

Stěžujete si, že pohádky u nás dělají dospělí, ale vy, který to řešíte jste taky dospělý a to, že by děti natáčeli pohádky asi nikdy nebude standardní postup. Moc to berete vážně a opravdu jsou i děti, které mají rády klasické české pohádky. Stejné je to i toho Pottera, já ho taky nemusím, ale děti jej mají většinou rády, ovšem, myslím si, že ve 12 - 15 letech budou mít opravdu zcela jiné zájmy než Pottera.

4 0
možnosti
PK

Ta pohádkaje mírné zlepšen. Po "skvostu" Žita je tu alespoň vidět snaha o něco pohádkového, vcelku bohatá výprava a pár zajímavých námětů. Tímto ale klady končí. Samotný děj pohádky byl napínavý jako sledování šnečích závodů. Scénář šíleně chaotický, kdy skáče z jednoho přípběhu do jiného bez sebemešího skloubení děje. Herecký výkon princezny (Leonie Brill) - skoro se vyrovnala pověsnému Žitovi. Docela solidní snahu předvedl princ (Vojtěch Kotek), hlavně v první polovině pohádky.

celkově ale to byla nuda a potvrzení úpadku vánočních pohádek na ČT.

4 1
možnosti
FL

Docela hezka pohadka. Zajimalo by me zda se hrane pohadky budou nekdy libit i detem, zarim velky nezajem, 4 a 7 let. Nedavno jsem zkousel Arabelu a taky nic, radsi ninjago nebo minecraft monolog:( ...je micek to je moje:D

1 0
možnosti
PH

Fakt ani Arabela?

0 0
možnosti
KT

Recept s dobrou hudbou a muzikálem na české pohádky tady opticky neuspěl... Tak co sex? České děti koukají na péčko od osmi. Masturbují se strýčky po netu od deseti... A pak jim dáme k zábavě nějaké asexuální příšerky? Chyba... Recept na jistý propadák. ;-D

Nedávno nás bavil Dračí princ. Po Mrazíkovi zase něco, co z Ruska stojí za vidění. Hodinu tam poletuje nahý Arman a základní problém, jak si to rozdat s drakem. To je hodnotný námět na pohádku pro dnešní děti. Ruská verze Stmívání. ;-D

Já jako děcko zahlédl za Husáka francouzského Palečka. Princezně a Palečkovi na svatbě bylo tak 10. Bomba. Herecké výkony nula. Ale úžasné písničky - co v českém prostředí z nějakého důvodu zapadly. A mezi 30-letými českými princeznami, zapadla i ta 10-letá asi na index. Francouzi teď pohádku vydali v reedici a muselo se stříhat kvůli zeleným. Je tam pěkné scéna s lidožrouty, jak vyloví půlku lesa a pojídají zajíce a veverky. Tak to už dnešní děti nesmí spatřit. Požírání lidí je jiná, to je v pohodě. ;-D

Ale pro děcko to baly úžasná romantika. Jenže Česko, jak jede komerční lynč pedofilů, těžko v zastydlém Česku ládovat do pohádek erotiku. ;-)

0 13
možnosti
LR
DN

ty jo, prispevku, jak kdyby byl clanek o atentatu spachanem automobilem

dospeli lide se na stedry den koukaj na infantilni pribehy v tv a pak je na prvni svatek vanocni rozebiraj a hodnoti na netu !

wtf

1 8
možnosti
JZ

Nejen to, jsou i tací, kteří to všechno absolutně nechápou a přesto na ten první svátek jdou do té diskuze taky přispět. ;-)

3 0
možnosti
LS

Ta pohadka mela obrovsky potencial. Jak namet tak herecke obsazeni, i ty triky usly. Bohuzel byla dost "prazdna". Zapletka se zacina dramatizovat az v druhe polovine a to jeste tak nejak nerovnomerne. Bezejmeny je na tom hur hned po nekolila hodinach, zatimco Trpaslik tam poskakuje uz druhy den. Ucitel urcite neni ocarovany, kdyz prijede kocarem, ktery kone netahnou...

4 2
možnosti
PK

Vcelku souhlasím s jednou výjimkou - Leonie Brill byla velmi zlá volba.

0 3
možnosti
OF

Tomu se říká kritizovat za každou cenu...

3 2
možnosti
LH

Chcete tvrdit, že pohádka byla bezchybná?

5 0
možnosti
AN

A64l20e51s 70N56o11v83a97k

25. 12. 2020 11:12

Pekna pohadka, pekna princezna R^

Akorat ta levicova politicka aktivistka Anna proletarka Geislerova mi tam vadi :-/

5 5
možnosti
JM

Nelíbila, nedíval jsem se do konce.

5 3
možnosti