Ilustrační snímek. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

S bolavým zubem bude možné vyhledat pomoc na pohotovosti i ve všední dny

  • 0
Po měsících vyjednávání se podařilo vyřešit problém zubní pohotovosti ve všední dny. Od 1. prosince budou v Karlovarském kraji hned dvě ordinace, v nichž lidé najdou pomoc. Péči o pacienty si mimo běžné ordinační hodiny rozdělí zubaři v Ostrově a Chebu.

„Veřejnou zakázku na zajištění zubní pohotovosti jsme vyhlásili opakovaně a bez úspěchu, napotřetí se to konečně povedlo a dohodli jsme se se dvěma subjekty. Jeden z nich sídlí v Chebu, druhý v Ostrově, což je z hlediska dostupnosti téměř ideální rozmístění pro všechny obyvatele regionu,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek.

Zubní pohotovost ve všední dny bude v provozu od pondělí do pátku v době od 15 do 18 hodin. V pondělí a ve středu budou sloužit lékaři ze společnosti Fitdent na adrese 17. listopadu 302/22 v Chebu. V úterý, čtvrtek a pátek se pacienti s akutními obtížemi mohou obracet na Miroslava Duška v Ostrově na Jáchymovské 225, tedy v bývalém hotelu Myslivna.

Beze změn zůstává víkendová a sváteční pohotovost zubních lékařů mezi 9. až 14. hodinou. Funguje v Karlových Varech v budově vedle areálu Nemocnice Karlovy Vary (přístup ze Zbrojnické ulice), v Sokolově v areálu nemocnice a v Chebu, kde ji poskytují zubaři ve svých ordinacích podle rozpisu uveřejněném na webových stránkách Karlovarského kraje.

Problém se zajištěním zubní pohotovostí ve všední dny řešil Karlovarský kraj od jara. I přes nabídnuté výhodné finanční podmínky pro lékaře se nedařilo zajistit její fungování. Za hodinu služby kraj nabídl dva tisíce korun. Zubaři ale tuto nabídku neakceptují a odmítli sloužit pohotovostní službu například v Karlových Varech.

Zubařská školka v Olomouci pomáhá zbavit se strachu ze zubaře (5. listopadu 2021):

5. listopadu 2021