Už podruhé začala rekonstrukce silničních mostů u Kfel na Karlovarsku. Oba mají...

Už podruhé začala rekonstrukce silničních mostů u Kfel na Karlovarsku. Oba mají být hotové do konce letošního roku. (22. května 2023) | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Dva mosty u Kfel budou hotové v prosinci, serpentiny se napřímí příští rok

  • 0
Založením spodní stavby na přemostění u Kfel na silnici I/20 mezi Karlovými Vary a Bečovem nad Teplou pokročily práce na rekonstrukci jednoho a výstavbě druhého z mostů. Ten, který silničáři staví úplně znovu, bude hotový do 15. prosince. Rekonstrukci druhého stihnou stavbaři ještě o měsíc dříve.

„Dopravu ale povedeme objízdnou trasou až do okamžiku, kdy budou průjezdné mosty oba,“ zdůraznil Jiří Baloun, vedoucí provozního úseku karlovarské správy Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

V půli září pak jeřáb na nový most začne osazovat nosníky. Termín je zatím předběžně stanovený na sobotu 16. září.

„Hodně ale bude záležet na počasí, toto datum nemusí být definitivní,“ podotkl Baloun.

Současně s dokončováním obou mostů pokračují na silnici mezi Karlovými Vary a Plzní přípravy na velkou akci. Serpentiny nad Bečovem čeká příští rok narovnání. „Peníze už máme odsouhlasené, teď chystáme výběrové řízení na dodavatele,“ řekl vedoucí provozního úseku.

Rozsáhlé stavební práce, které si vyžádají úplnou uzavírku úseku dlouhého několik kilometrů, chce ŘSD jako investor akce začít už na jaře příštího roku.

22. května 2023