Ilustrační snímek.

Ilustrační snímek. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Fakulta nabídne nový studijní obor, bez peněz města a kraje by ale nevyšla

  • 1
Chebská pobočka Fakulty ekonomické Západočeské univerzity v Plzni chystá nový studijní program. K těm současným, jako je třeba Podniková ekonomika a management či Marketingové řízení, se od září letošního roku nově přidá nabídka na vzdělávání v programu Management and Digital Technology.

Jde o bakalářský profesní interdisciplinární studijní program v anglickém jazyce v režimu double degree. Znamená to, že jeho absolventi získají za své studium hned dva tituly, jeden z české univerzity a jeden zahraniční.

Nový studijní obor připravuje fakulta ve spolupráci s německou vysokou školou OTH Amberg-Weiden. Podílet se na něm budou podniky i organizace z české a německé strany hranice.

Činnost fakulty podporuje Cheb i Karlovarský kraj, jehož zastupitelé schválili škole dotaci 2,8 milionu korun. „Dotace od ministerstva školství nepokrývá ani provozní náklady fakulty, natož aby přispívala ke zkvalitňování její činnosti a rozvoje,“ uvedl krajský radní Jindřich Čermák

V důsledku všeobecného růstu cen se fakulta potýká s rostoucími náklady na provoz. „Proto nás její vedení oslovilo se žádostí o vyšší dotaci, než kterou jsme jim poskytovali v minulosti. Získané peníze škola využije nejen na úhradu provozních nákladů, ale také na vybavení a propagační aktivity,“ konstatoval Čermák.