Úsek dálnice D6, kde muž zablokoval vozem auto ženy a pak ji okradl. | foto: Policie ČR

Žárlivec zablokoval ženu na dálnici a vzal jí mobil, aby ho mohl prohledat

  • 29
Chebští kriminalisté hledají svědky události, při které muž zablokoval svou bývalou přítelkyni na dálnici a pak ji okradl. Šlo mu především o její mobil, který chtěl prohledat kvůli podezření z nevěry.

Událost se stala v neděli mezi 17:30 a 17:45 na dálnici D6, konkrétně mezi 160. až 164. kilometrem, tedy v úseku od čerpací stanice MOL u obce Odrava ke sjezdu Cheb - Dolní Dvory.

„Pětačtyřicetiletý řidič osobního automobilu značky Škoda Octavia jedoucí ve směru na Cheb dojel vozidlo značky Opel Zafira, které řídila jemu známá jednačtyřicetiletá žena. Následně muž opel předjel a začal zpomalovat. Několika dalšími manévry ženu ohrozil a nakonec donutil automobil zastavit mezi 163,5. a 164. kilometrem,“ popsal krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Pachatel pak vyběhl z auta, otevřel dveře spolujezdce u ženina vozu a ze sedadla vzal mobilní telefon. V pouzdře měla jeho bývalá přítelkyně i platební kartu, doklady a hotovost.

Podle informací iDNES.cz ale šlo muži především o telefon, který chtěl prohledat. Na svou expartnerku totiž žárlil a podezíral ji z nevěry.

„Žádáme případné svědky této události, kteří v inkriminovanou dobu místem projížděli, a událost mohla zaznamenat palubní kamera v jejich vozidle, aby volali na bezplatnou telefonní linku 158 nebo na telefonní číslo 974 372 492,“ řekl Kopřiva.

Informace k této události, které pomohou při vyšetřování, je taktéž možné sdělit policistům na kterémkoliv obvodním oddělení.