ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Leila Hamdanovápro iDNES.cz

Policista v civilu a jeho kumpán zbili muže pěstmi a šlapali mu na hlavu

  • 31
Až na deset let může jít do vězení policista, který v době svého volna s kamarádem brutálně napadl muže v sokolovské pivnici. Konflikt vznikl kvůli výběru hudby. Násilníci poškozenému dali několik ran pěstí a šlapali mu na hlavu.

Incident se odehrál loni 8. prosince. Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) o ní informovala až nyní v souvislosti s obviněním policisty. Toho jeho kolegové stíhají kvůli pokusu o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví. Ze stejných činů je obviněný i jeho kamarád.

Proti obvinění sice policista podal stížnost, ale státní zástupce ji zamítl.

Muž, který pracuje u karlovarské krajské policie, nebyl v době konfliktu ve službě. Se svým kamarádem se šel bavit do hospody, kde se oba dostali do sporu s jiným mužem. Všichni tři před rvačkou pili alkohol.

„V průběhu vyšetřování bylo zjištěno, že oba aktéři poškozeného napadli opakovanými údery pěstmi do obličeje. Když ho povalili na zem, šlapali mu na hlavu a na obličej,“ informovala mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

Zraněný muž utrpěl otřes mozku, zlomeniny spodní části obou očnic a podlitiny v obličeji. Dva dny byl v nemocnici, pak se ještě šest týdnů léčil.

Kromě vězení hrozí obviněnému také propuštění od policie bez finančních výsluh a odchodného.

„Po dobu trestního řízení je obviněný policista postaven mimo službu,“ informovala krajská policejní mluvčí Kateřina Böhmová.