Lávka přes horní nádraží v Karlových Varech

Lávka přes horní nádraží v Karlových Varech | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Nová lávka přes karlovarské horní nádraží začne fungovat od pondělka

  • 0
V pondělí budou moct pěší poprvé vyzkoušet novou lávku přes horní nádraží v Karlových Varech. Město, které její výrobu platilo, ji předá do předčasného užívání.

„Původní lávka ale ještě zůstane na místě,“ uvedl první náměstek primátora Čestmír Bruštík.

Vzhledem k tomu, že nová lávka ještě není úplně dokončená, dají se podle jeho slov očekávat okamžiky, kdy ta stará ještě bude k užitku. „Firma ji odstraní až po kolaudaci novostavby,“ upřesnil Bruštík.

Práce je na nové lávce ještě dost. Osazuje se zábradlí, dělníci montují zatím provizorní výplně a zbývá dokončit i parkové úpravy na obou koncích.

„Navíc ještě čekáme na dodavatele obou výtahů, které lávku zpřístupní i hendikepovaným, maminkám s kočárky či cyklistům,“ podotkl náměstek. Všechny práce by měly skončit k 31. srpnu.

V srpnu letošního roku se rozeběhne ještě další akce města v bezprostředním okolí nové odbavovací budovy karlovarského nádraží.

Město totiž bude financovat i úpravu přednádražního prostranství (psali jsme zde).

„Ta bude stát přibližně 20 milionů. V současné době soutěžíme zhotovitele, práce začnou v srpnu,“ konstatoval náměstek Bruštík.

Obě akce financované městem jsou součástí projektu revitalizace horního nádraží. Kompletní rekonstrukce skončí na přelomu let 2018 a 2019.