Hasiči museli nad ránem zasahovat u požáru v bytovém domě v Březové. Majitel hořícího bytu se nadýchal kouře a skončil v nemocnici. | foto: HZS Karlovarského kraje

Muž utekl z hořícího bytu na balkon, hasiči ho dostali dolů po žebříku

  • 0
Nečekaný budíček měli dnes kolem páté hodiny ráno lidé z třípatrového bytového domu v Březové na Sokolovsku. Jeden z obyvatel domu si totiž všiml požáru v sousedově bytě. Ještě před příjezdem hasičů objekt opustilo sedm lidí.

„Oznamovatel požár nahlásil na tísňovou linku a zároveň upozornil všechny ostatní obyvatele domu,“ uvedl Martin Kasal, mluvčí Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje.

Muž, v jehož bytě hořelo, před plameny a kouřem utekl na balkon. „Z něj ho hasiči dostali pomocí žebříku,“ doplnil Kasal. Muže pak předali posádce záchranné služby.

„Na místo jsme vyjížděli krátce po páté hodině ráno. Muže, který se nadýchal zplodin hoření, jsme převezli do sokolovské nemocnice,“ řekl k případu mluvčí krajské záchranné služby Radek Hes.

Požár zachvátil jednu místnost. „Zlikvidovat plameny trvalo krátkou dobu, požár se nikam dál nerozšířil. Bylo nutné odvětrat všechny prostory domu, po zhruba dvou hodinách od nahlášení se po kontrole mohli ostatní obyvatelé okolích bytů vrátit zpět,“ dodal Kasal.

Příčinu požáru, kvůli němuž hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu, zjišťují vyšetřovatelé. Ti zároveň stanoví výši škod, kterou oheň napáchal.