Diskuze

Hasiči na Vysočině evakuovali dětský tábor. Kvůli počasí měli desítky výjezdů

Hasiči na Vysočině kvůli toku rozvodněnému po bouřce evakuovali v noci na úterý dětský tábor v Bácovicích na Pelhřimovsku, kde bylo 25 dětí a dva dospělí. Do bezpečí převezli také 18 lidí v Olešnici na Havlíčkobrodsku, kteří kempovali v místě, kde se rozvodnil potok.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tady alespoň hrozilo rozvodnění řeky, tak budiž, ale jak nedávno evakuovali ty skauty, kteří bydleli ve stanech s dřevěnou podsadou, protože pršelo, z toho se nemůžu vzpamatovat do teď. Nepřijde mi to normální.

Vidím to na své neteři, je ji 11 let a rodiče ji furt vozí do školy i ze školy, protože cestou je čtyřproudovka, kterou musí přejít. A do teď ji nedovolili, aby šla přes tu silnici sama (přechod tam je).

Já jsem v šesti letech jezdila sama z P10 na Střelecký ostrov na volejbalové tréninky. Tato doba mi přijde ujetá. Nenormální.

0 0
možnosti
Foto

Mmj., já taky jezdila na tábory už od šesti let. Víte, kolikrát pršelo a nikdo nás samozřejmě neevakuoval. Nikoho to ani nenapadlo.

0 0
možnosti

je příliš mnoho takových případů. Provozovatelé táborů by měli zásahy záchranných složek hradit....ať se na to třeba pojistí. Jinak se nikdy nenaučí umísťovat tábory s rozmyslem. Nemusí to totiž pokaždé skončit jen evakuací !!! Je hezké tábořit přímo u řeky, ale to si mohou dovolit tak trampové. Tady by mělo jít v první řadě o bezpečnost dětí.

0 1
možnosti
JT