Doporučujeme

Štika na víně

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Štika na víně

Ingredience

2 papriky

4 rajčata

1 menší cibule

50 g slaniny

800 g štiky

sůl a mletý černý pepř

asi 4 lžíce oleje

100 ml červeného vína

2 lžíce kečupu

cukr na ochucení

bylinky na ozdobu 


1. Papriky zbavíme semínek a opláchneme je. Rajčata omyjeme, cibuli oloupeme. Připravenou zeleninu a slaninu nakrájíme na jemné nudličky.


2. Štiku očistíme, omyjeme a nakrájíme na podkovy. Osolíme je a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a porce štiky na něm zprudka opečeme z obou stran. Pak teplotu zmírníme a pozvolna za občasného otáčení dopékáme. Vyjmeme a udržujeme teplé.


3. Ve výpeku nejprve orestujeme slaninu, pak přisypeme cibuli a osmahneme ji. Přimícháme papriky a nakonec i rajčata. Společně restujeme 3-5 minut, směs zalijeme vínem a kečupem. Vše ještě krátce povaříme. Ochutíme solí, pepřem a cukrem.


4. Štiku a zeleninovou omáčku rozdělíme na talíře a podáváme s rýží. Ozdobíme bylinkami.


  • Vybrali jsme pro Vás