Ingredience

4 pomeranče

200 g baby špenátu

1 velká červená cibule

30 g kapar

150 g černých oliv

4 lžíce vinného octa

6 lžic olivového oleje

4 lžíce medu

sůl a mletý černý pepř

plátky mandlí na posypání


1. Pomeranče oloupeme a jednotlivé měsíčky zbavíme jemných slupek tak, aby zbyla jen čistá dužina. Vykrájené kousky pomeranče vložíme do mísy.


2. Špenátové listy omyjeme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Pak ji společně s kapary, olivami a špenátem přidáme k pomerančům.


3. V jiné misce smícháme ocet, olej, med, sůl a pepř. Salát rozdělíme do misek a přelijeme připraveným dresinkem. Na závěr posypeme plátky mandlí. Hotový špenátový salát podáváme např. s bagetou.


  15:48,  aktualizováno  25. března 2019 20:08