K nedělní kávě by neměl chybět domácí moučník. Vyzkoušejte recept na lahodné nepečené řezy s lesním ovocem.

Ingredience

1000 ml mléka

4 sáčky vanilkového pudinku

180 g krupicového cukru

250 g lučiny

250 ml 30% smetany ke šlehání

600 g grahamových sušenek

Na dohotovení:

600 g malin

350 g borůvek

100 g grahamových sušenek

1. Mléko promícháme s pudinkem a cukrem a nalijeme do rendlíku. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi 4 minuty. Poté odstavíme z ohně a mícháme pomocí šlehacího stroje na nízkou rychlost do úplného vychladnutí, aby se nevytvořil škraloup. Pak zašleháme lučinu a opatrně zapracujeme ušlehanou šlehačku.

2. Menší pekáček vyložíme folií, dno potřeme menší částí krému, vyskládáme sušenkami a znovu je potřeme krémem. Pak rozložíme očištěné ovoce, znovu rozetřeme krém a naskládáme sušenky. Poslední vrstvou bude krém, který posypeme rozdrcenými sušenkami. Uložíme na chladné místo asi 4 minuty odležet. Nakrájíme horkým nožem na porce a servírujeme.