Doporučujeme

RECEPT DNE:  Rebarborový cheesecake

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Rebarborový cheesecake

Neexistuje snad lepší dezert v horkém počasí. Je nadýchaný, svěží a má desítky variací.

Ingredience

Korpus:
150 g čokoládových sušenek
80 g másla


Náplň:
250 g rebarbory (+ na ozdobu)
50 g krupicového cukru
1 balíček vanilkového cukru
500 g krémového sýra (např. lučina)
50 g moučkového cukru
3 vejce

1. Rozdrcené sušenky smícháme s máslem a vypracujeme v pevnou hmotu, kterou natlačíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem. Rebarboru nakrájíme na malé kousky, smícháme ji s krupicovým a vanilkovým cukrem a necháme asi 10 minut odstát. Poté přendáme na korpus ve formě.


2. Sýr promícháme s cukrem a vejci a přidáme na korpus. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 50 minut. Po upečení necháme vychladnout, můžeme ozdobit rebarborou čerstvými bylinkami.


  • Vybrali jsme pro Vás