Doporučujeme

RECEPT DNE: Quiche s květákem a uzeným masem

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Quiche s květákem a uzeným masem

Quiche je tradiční francouzský druh slaného koláče, který je poměrně lehký na přípravu. Hodí se hlavně jako předkrm, ale je možné ho podávat i jako lehkou večeři.

Ingredience

250 g hladké mouky
sůl
125 g másla
1 vejce
máslo na vymaštění formy
Na náplň:
1 menší květák
1 pórek
250 g uzeného masa
2 lžíce oleje
200 g zakysané smetany
100 ml smetany na vaření
3 vejce
mletý černý pepř
100 g ementálu

1. Z mouky, trochy soli, másla a vejce vypracujeme hladké těsto a v lednici ho necháme asi hodinu odpočinout.

2. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme je v osolené vodě téměř doměkka. Pórek nakrájíme na kolečka, uzené na malé kostičky. Obojí orestujeme na oleji na pánvi.

3. Těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Přikryjeme ho alobalem, zasypeme fazolemi a v troubě ho při 180 °C necháme asi 15 minut předpéct. Alobal s fazolemi odstraníme.

4. Květák, pórek a uzené rozprostřeme na korpus. Vejce rozšleháme s oběma druhy smetany. Směs dochutíme solí a pepřem a rozlijeme na zeleninu. Navrch nasypeme sýr. Koláč při 180 °C dopékáme asi 40-45 minut.


  • Vybrali jsme pro Vás