Doporučujeme

RECEPT DNE: Dýňový štrúdl

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Dýňový štrúdl

Klasický jablečný závin znáte, zkuste změnu a přidejte dýni.

Ingredience

4 jablka
400 g dužiny dýně
100 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
50 g rozinek namočených
50 ml rumu
100 g perníku na strouhání
500 g listového těsta
vejce na potření

1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Dýni pokrájíme na kousky a promícháme v míse s jablky. Přidáme oba druhy cukrů, rozinky namočené v rumu a polovinu nastrouhaného perníku a promícháme.


2. Těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm. Překrojíme ho na poloviny. Z delší strany každého dílu odkrojíme proužek těsta asi 2 cm široký. Středy plátů těsta posypeme zbylým perníkem a rozprostřeme náplň. Okraje těsta přehneme přes náplň a přitiskneme je.


3. Povrch obou štrúdlů potřeme rozšlehaným vejcem. Kolem každého závinu nakonec obtočíme zbylý proužek těsta. Pečeme je v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut. Dýňové štrúdly necháme vychladnout a podáváme je posypané perníkem.


  • Vybrali jsme pro Vás