Doporučujeme

Francouzský mletý steak

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Francouzský mletý steak

Ingredience

1 lžíce olivového oleje

1/2 malé červené cibule

1 steak z vysokého či nízkého roštěnce (umletý)

sůl

čerstvě mletý barevný pepř

1 lžíce nadrobno nasekané petrželky


1. Dno pánve potři olivovým olejem. Také si nakrájej červenou cibulku na tenká kolečka. Maso dej do misky, přiměřeně ho osol a opepři, přidej petrželku a všechno to dobře promíchej, nejlépe vlastníma holýma rukama.


2. Následně z masa vytvaruj dva mírně placaté, ale buclaté bochánky. Jakmile je pánev dostatečně rozpálená, vlož do ní mleté steaky a opékej je přesně 1 minutu z jedné strany. Poté je obrať a opékej 1 minutu z druhé strany.


3. Následně pod pánví uber a maso nyní opékej z každé strany 4-5 minut, tak získáš středně propečený mletý steak. A teď už nezbývá, než hotové steaky přendat na talíř a pustit se do nich, nejlépe v doprovodu bramborových hranolek a/nebo zeleninového salátu.


  • Vybrali jsme pro Vás