Doporučujeme

Čočkový salát s lososem

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Čočkový salát s lososem

Ingredience

250 g čočky beluga

400 g lososa

sůl

mletý černý pepř

1 cuketa

olivový olej

1 svazek jarní cibulky

150 g cherry rajčátek

1 citron

1 svazek bazalky


1. Čočku uvaříme podle návodu na obalu. Slijeme a necháme vychladnout. Lososa nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cuketu nakrájíme na kostičky a krátce opečeme na olivovém oleji. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Rajčátka rozčtvrtíme.


2. Kostky lososa opečeme na olivovém oleji ze všech stran. Vychladlou čočku promícháme s cuketou, jarní cibulkou, rajčátky a ochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a olivovým olejem. Saláty rozdělíme do misek a na každý poklademe opečeného lososa a posypeme lístky nasekané bazalky.


  • Vybrali jsme pro Vás