Doporučujeme

Cizrnový chlebíček s banány a čokoládou

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Cizrnový chlebíček s banány a čokoládou

Ingredience

250 g sterilované cizrny

2 banány

150 g ovesných vloček

100 g mléčné čokolády

2 vejce

50 g třtinového cukru

100 ml mléka

100 g bílého jogurtu

50 g zakysané smetany

1 balíček kypřicího prášku do pečiva

hladkou mouku podle potřeby

máslo a hrubou mouku na formu


1. Cizrnu scedíme, propláchneme a necháme okapat. Banány oloupeme a nakrájíme na kousky. Ovesné vločky rozmixujeme na jemno. Čokoládu nasekáme na drobné kousky.


2. Cizrnu vložíme do mixéru, přidáme banány, vejce, třtinový cukr a mléko a vše rozmixujeme dohladka. Pak ke směsi vmícháme jogurt, zakysanou smetanu, ovesné vločky a kypřicí prášek. Promícháme v hustší těsto, podle potřeby přidáme mléko nebo hladkou mouku. Nakonec vmícháme nasekanou čokoládu.


3. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme moukou. Naplníme ji těstem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 40 minut.


  • Vybrali jsme pro Vás