Tragická nehoda na dálnici D11 u Dobřenic na Královéhradecku. (4. 2. 2021)

Tragická nehoda na dálnici D11 u Dobřenic na Královéhradecku. (4. 2. 2021) | foto: Policie ČR

Dálnici D11 v noci zavřela nehoda, jeden z pěti zraněných nepřežil

  • 6
Dálnici D11 nedaleko Hradce Králové uzavřela ve čtvrtek večer ve směru ke krajskému městu tragická nehoda dodávky a nákladního auta. Na místo letěl vrtulník, jeden pěti zraněných lidí však vážným zraněním podlehl.

Nehoda se stala po 21. hodině na 77. kilometru dálnice D11 u Dobřenic. Na místo vyrazily tři jednotky hasičů, záchranáři i policisté.

„V osobním vozidle zůstala na místě spolujezdce zaklíněna jedna osoba, hasiči ji museli vyprostit pomocí hydraulického nářadí,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

„Ukázalo se, že ve zdemolované dodávce byl zaklíněn 38letý muž a vyprostit jej museli hasiči. Během následného vyšetření zasahující lékař zjistil, že cestující utrpěl velmi vážná poranění, kterým na místě podlehl,“ upřesnil mluvčí záchranářů Ivo Novák.

Záchranáři ošetřili další tři muže ve věku mezi 25 a 41 lety. Všichni byli při vědomí a se záchranáři komunikovali.

„Po poskytnutí veškeré potřebné péče je záchranáři převezli do královéhradecké nemocnice s lehkými poraněními, zejména v oblasti hlavy a trupu. Poslední z cestujících a řidič kamionu ze střetu vyvázli bez zranění,“ dodal Novák.

Policie odkláněla dopravu na sjezdu u obce Pravy. Zpět na dálnici se řidiči mohly vrátit na 84. kilometru u Sedlice.

„Úsek dálnice byl uzavřen na šest hodin. Bližší okolnosti a příčina této tragické nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování,“ uvedla mluvčí policie Lucie Konečná.