Na D11 ujíždělo policii kradené auto, zdrogovaný řidič jel i dvoustovkou

  • 39
Dálnice D11 před Hradcem Králové byla ráno asi tři hodiny uzavřená poté, co tam policisté pronásledovali kradený vůz. Po zastavení ještě popojel a narazil do policejního auta. Nikomu se nic nestalo. Policisté vozidlo pronásledovali od Poděbrad.

Vůz značky Mercedes ukradený v Praze nejdříve pronásledovali policisté hradeckého dálničního oddělení, bez větších následků ho pak bezpečně zastavili jejich kolegové.

Honička skončila krátce po 5. hodině ranní před koncem dálnice na 90. kilometru ve směru na Hradec Králové.

„Pronásledované vozidlo jelo po dálnici rychlostí kolem 200 kilometrů v hodině a ohrožovalo nebezpečnou jízdou ostatní účastníky. Srážka byla jen drobná, již zastavené vozidlo s automatickou převodovkou totiž podezřelý řidič bezpečně nezastavil, vozidlo popojelo a narazilo do boku policejního auta. Obě auta jsou poškozená,“ uvedla mluvčí hradecké policie Ivana Ježková.

„Hlavním důvodem uzavření dálnice bylo zadržení odcizeného vozidla. Kvůli tomu bylo potřeba na místě provést veškeré úkony související s vyšetřováním. Na místo přijeli krajští kriminalisté i vyšetřovatelé z Prahy,“ doplnila mluvčí.

Řidiče kradeného vozu, kterým je čtyřicetiletý Polák, policisté zadrželi a odvezli na obvodní oddělení do Hradce. Poté ho vyšetřovatelé převezli do Prahy.

Řidič nadýchal 1,2 promile alkoholu. Pozitivní měl i test na drogy.

O uzavírce mezi 84. a 90. kilometrem informovalo Národní dopravní informační centrum před 6. hodinou. Dopravu policie odkláněla na 84. kilometru na dálnici D35 směrem k Opatovicím nad Labem. Provoz se podařilo obnovit před 9. hodinou.

,